4/01/2012

.lax med rawsallad


Många moment, men lättlagad och god rätt.


kvällens middag blev lax med rawsallad. Den här maträtten känns fräsch och vårig på något vis. Ett friskhetstecken är att jag ställer mig i köket igen och lagar mat som jag älskar. 

Lax med rawsallad

Laxfileér

Citron- och ansjoviskräm
Smör till stekning
1 gul lök
1 burk ansjovis
2 dl gräddfil
1/2 citron, finrivet skal
1 krm malen vitpeppar

Rawsallad
300 g rödkål
70 g spenat
2 morötter
1 rödlök
40 g solrosskott

Citronettdressing
2 msk citronsaft
3 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 krm salt
svartpeppar 

Salladstopping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
2 msk pinjenötter
2 krm olivolja
2 krm salt

1. Citron- och ansjoviskräm. Stek löken lätt i smör utan att den tar färg. Låt den kallna. Hacka ansjovisen och blanda dem med löken, gräddfilen, citronskal och vitpeppar.
2. Rawsallad. Strimmla rödkålen och morötterna i matberedare. Strimmla rödlöken och blanda alla grönsaker med solrosskotten.
3. Citronettdressingen. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Vänd sedan salladen i dressingen precis innan den ska serveras.
4. Salladstopping. Rosta frön och nötter i en torr stekpanna. Droppa sedan över oljan och strö på saltet. Häll upp blandningen på en bit hushållspapper för att droppa av.
5. Lägg fisken på ett fat. Lägg upp salladen och strö över den salta toppingen. Servera med ansjoviskrämen. 

Njut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar