1/25/2011

Äppelbröd

Idag var det dags för brödbak och den här gången blev det detta snabba och väldigt goda äppelbrödet. 

2 dl havregryn
5dl mjöl
2tsk bikarbonat
½ dl solrosfrön, pumpafrön, linfrön - eller vad du har hemma
1nypa havssalt
4dl naturell youghurt
3msk honung
2st äpple
blandade frön tilltopping

1. sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingridienser i en bunke
3. Rör sedan ner youghurten och honungen
4. Riv i äpplena
5. Rör om ordentligt och häll i en avlång bakform med bakplåtspapper
6. Strö på frön
7. Grädda på nedersta valsen i 80min.

Nu ska jag plantera krokos i en urtjusig kaffekopp, ni får se resultat i morgon. 

Ha en fin kväll vänner!

1 kommentar:

  1. Puss på dig lilla gummman, då gör jag ett nytt försök.
    Du verkar ha bra dagar och det är du väl värd.
    Mamma

    SvaraRadera