5/06/2012

.doften av nybakat



Idag blev det söndagsfika på innegården med den eviga favoriten Leila Lindholms morotskaka. Det blev en riktig höjdare. Mums! Vi tar nog en bit till i kväll med en kopp thé när vi krypit upp i soffan och ser Mästarnas Mästare och laddar inför kommande arbetsvecka. 

Evig favorit Leilas morotskaka

tre stycken ägg
tre deciliter socker
tre deciliter vetemjöl
en tesked vaniljsocker
tre teskedar bakpulver
en och en halv tesked malen kanel
en tesked malen kardemumma
en halv tesked malen ingefära
en nypa salt
en och en halv deciliter solrosolja
fyra och en halv deciliter fint rivna morötter

Frosting

sextio gram mjukt smör
fem deciliter florsocker
en tesked vaniljsocker
hundra gram philiadelphia
rivet skal från en lime

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Börja med att vispa ägg och socker poröst. Blanda sen alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt solrosoljan och morötterna. Blanda väl. Fyll en smord och bröad form med löstagbar kant och grädda morotskakan i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig i mitten. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred över kakan.

Njut!

1 kommentar:

  1. Lisa Arvidsson7 maj 2012 kl. 10:33

    Åh, den såg verkligen smarrig ut. Synd att vi missade den!! :)

    SvaraRadera