Dagens middag i det vackra nya fatet från Living and room.
Ikväll har vi svängt ihop rigatoni med köttfärssås. Nästa gång ni funderar på spaghetti och köttfärsås prova detta oemotståndliga recept.
Koka pastan tre minuter kortare tid än vad som står på paketet för att sedan låta den koka med såsen de sista minuterna.
4 portioner
200 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
1 dl jungfruolja
50 g tomatpuré
2 dl rött vin
100 g skalade tomater på burk
salt
svartpeppar
1 rosmarinkvist
en nypa strösocker
100 g parmesanost
320 g rigatoni
1. Skala och finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
2. Bryn nötfärsen med grönsakerna i olja, tillsätt tomatpuré och häll på det röda vinet och koka ihop. Tillsätt tomaterna och låt det koka i ca 40 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar, rosmarin och strösocker.
3. Koka pastan i saltat vatten, sila av den när den är riktigt al denne. Låt koka färdigt i såsen och strö över parmesan.
Njut!
Psst, är fortfarande inte riktigt kry. Har lite feber och en hosta som vägrar att släppa taget. Hoppas att jag kan vara på jobbet i morgon, jag siktar in mig på det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar