4/27/2011

Får det lov att vara en bit paj?

Vilket ljuvliga vårväder vi har! Hu vad tiden springer fram. Jag hinner inte riktigt med, men jag lever och mår bra. 

Jag har varit sugen på päron- och fetaostpaj sen flera veckor tillbaka. När det vankas onsdagsmys så tänkte jag att det skulle vara mysigt med det till middag. Den är rysligt god så jag tänkte dela med mig av receptet här! En stor bit paj, tack. Mmmm. 

Päron- och fetaostpaj med parmaskinka



Fyllning
1 päron
200 g fetaost
3 ägg
3 dl mjölk/grädde
salt och peppar
färsk timjan
1 dl riven ost

Garnering
1 päron
6-8 skivor parmaskinka eller prosciutto
färsk timjan eller ruccola
ev. balsamico

Gör en klassisk pajdeg som du låter vila i kylen och tryck sedan ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda i ca 15 minuter och låt svalna. Vispa ihop ägg och mjölk under tiden. Krydda med salt, peppar och färsk timjan. Tärna fetaosten i kuber och dela päronet i klyftor. Placera fetaosten och päronklyftorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över riven ost. Ställ in pajen i ugnen, 200 grader i ca. 40 minuter. Tag ut formen och garnera med ett skivat päron och några skrivor parma. Ringla gärna över någon god balsamico, servera med en sallad, bröd och en fetaostcréme. Njut!


Ha en skön onsdagskväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar