3/07/2011

Saffranslax med morötter


Saffranslax med morötter och kräftstjärtar. 

Hade en jättemysig fredagskväll tillsammans med guldhjärtat och min kära svägerska Carolin. Det blev alltså vår favoritlax med risotto och en fräsch avokadosallad med pistagenötter som tillbehör. Himmelskt gott och enkelt att svänga ihop.

Saffranslax med morötter och kräftstjärtar:
Laxfilé
1 burk kräftstjärtar
ca 3 morötter 
5 dl crème fraiche med smak av saffran och tomat
1 tsk cayennepeppar
salt och peppar

Lägg laxen i en ungssäker form. Salta och peppra. Skala och strimla morötterna och strö över. Blanda ihop crème fraichen med kryddorna och häll över fisken som ett täcke. Sätt in formen i ugnen, 175 grader i ca 40 minuter. Strö över kräftstjärtarna någon minut innan du tar ut formen ur ugnen. 

Det blev en lördagstur inne i stan med guldhjärtat och Carolin. En urgod lunch på Yama och lite shopping. Jag shoppade bland annat en acne klänning som jag invigde på avslutningsfesten för Gais på lördagskvällen på Valand. En kväll som bjöd på glädje, god mat, skratt och värme. Precis som det ska vara. 

Vår söndag startade med att vi fick en skön sovmorgon. Så skönt att få sova ut! Det blev så gott som en söndag i sköna soffan hela dagen lång trotts att det var strålande väder. Sådana dagar får man ha ibland. 

Kom hem för en liten stund sedan då vi har varit och storhandlat på Ica Maxi inför veckan. Så skönt att kyl och frys är välfyllda. 

Nu är det Halv åtta hos mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar