
På helgen är det gott att unna sig hembakade scons till frukost. Bakade klassiska enkla scones här på morgonen och det smakar himmelskt med björnbärsmarmelad och färskost.
Klassiska scones
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg.
Dela degen i 4 bitar och rulla dom till runda bullar.
Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper grädda i 250 grader i cirka 20 minuter.
Servera nygräddade och varma!
Igår var jag och guldhjärtat på Erik Hassle och han var så fantastisk man kan tänka sig live. Helt magisk.
Innan konserter var vi på Freeport i Kungsbacka, våra fynd vi gjorde visar jag er i kväll.
Nu är det dags att baka kanelbullar som det är kanelbullens dag i morgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar